Onderhoud Van Groendaken
Biotik

Onderhoud Van Groendaken

Onderhoud

Welk Onderhoud Voor Mijn Groendak?

Het onderhoud van het groendak is van essentieel belang voor een goede ontwikkeling van de vegetatie en de duurzaamheid van de waterdichting.

Voor een extensief groendak: dat hoofdzakelijk bestaat uit kleine planten zoals sedum, wordt het onderhoud meestal slechts twee keer per jaar gedaan en bestaat het uit het verwijderen van onkruid, het vervangen van planten indien nodig en het toevoegen van meststoffen.

Voor een semi-intensief groendak dat verschilt van  door de samenstelling van het substraat en de keuze van de planten, zal het onderhoud matig zijn door de grotere variëteit van de planten.

Voor een intensief groendak, dat bestaat uit een meer uitgebreide vegetatie (zoals die van een tuin), zijn meerdere bezoeken per jaar nodig om te wieden, te knippen en te snoeien, afhankelijk van het soort aanwezige planten

Onderhoud Van Groendaken
Onderhoud Van Groendaken
Wat Wij Voorstellen

Als u uw groendak zelf wilt onderhouden, geven wij u de informatie en het advies die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat uw planten goed gedijen.

Als u het onderhoud van uw groendak aan ons wenst toe te vertrouwen, bent u zeker van een kwaliteitsvolle en ecologische service.

Wij zetten ons in voor duurzaamheid en willen ervoor zorgen dat onze producten esthetisch verantwoord zijn voor de natuur.

Waaruit bestaan de onderhoudsbeurten die wij uitvoeren:

  • Verwijderen van vuilnis, dode bladeren, enz.
  • Handmatig wieden
  • Reinigen van afvoerkanalen en steriele zones
  • Bemesting, verrijking van het substraat
  • Bewaking van de beworteling
  • Vervanging van planten indien nodig (op aanvraag)
  • Irrigatie (op aanvraag)
Onderhoud Van Groendaken

Onder de juiste omstandigheden zijn groendaken zelfregulerend en kunt u vanaf het moment dat ze geïnstalleerd zijn en gedurende een lange tijd genieten van al hun voordelen.

Maar alle "tuinen" hebben van tijd tot tijd een beetje snoei en liefde nodig. Verschillende seizoenen, weersveranderingen en andere omgevingsfactoren kunnen hun tol eisen. Het zal nodig zijn van tijd tot tijd in te grijpen om uw groendak een oppepper te geven.

Onderhoud Van Groendaken

Guide Entretien Gratuit

Texte présentation guide entretiens

Télécharger le guide