Wat Is Een Groendak?
Biotik

Wat is een groendak?

Wat Is Een Groendak?

de basis

Begrijpen Wat Een Groendak Is

Een groendak is een dak met een vegetatiebedekking, waarvan de keuze wordt bepaald door het gekozen type groendak.

Dit dak bestaat uit verschillende lagen: 

1. De dragende structuur, meestal een dak, met inbegrip van de dampdrempel, isolatie (thermisch, akoestisch en thermisch) en ten slotte de waterdichtingslaag (dakbedekking, epdm, ...).

2. De technische lagen van het groendak. Deze bestaan uit een geotextiellaag die de waterdichting beschermt, een drainagelaag die ook een bepaalde hoeveelheid water vasthoudt en tenslotte een filter. Afhankelijk van het type groendak, zullen deze lagen verschillen om het gewenste resultaat te bereiken.

3. Ten slotte, ook afhankelijk van het type groendak, een laag substraat van 4 cm voor de lichtste systemen tot... wat de structuur moet dragen!

De keuze van de beplanting hangt af van de plaats, de oriëntatie en de lagen die eraan voorafgaan. De eerste daken (met de minste hoeveelheid substraat) bestaan meestal uit Sedum. Een verscheidenheid van planten (CAM-planten) die zeer goed bestand zijn tegen droogte. Naarmate je meer substraat aanlegt en het combineert met een irrigatiesysteem, wordt de keuze van planten steeds minder beperkt.